Search
Close this search box.
حملات پانیک

حملات پانیک💥

حملات پانیک، ترس و هراس های ناگهانی بوده و به صورت غیر قابل پیش بینی علائم جسمی و روانی خاصی را در فرد ایجاد می کند. سطح ترس و اضطرابی که افراد در این حملات تجربه می کنند، طبیعی نبوده و همین امر بار روانی زیادی را برای او به وجود خواهد آورد. هر فردی ممکن است در طول زندگی یک بار این حملات را تجربه کند که در زندگی او اختلال ایجاد نمی کند. اما در برخی افراد این حملات مکرراً تکرار می شوند و نشان از یک عارضه خطرناک خواهند بود. در این صورت باید این حملات پانیک را جدی گرفت و برای درمان آن اقدامات ضروری را انجام داد.

در این مقاله قصد داریم تا حملات پانیک را مختصراً مورد بررسی قرار دهیم و نکات مهمی را بیان کنیم. اگر شما و یا اطرافیانتان دچار این مشکل هستید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا اطلاعات مفیدی در این زمینه کسب کنید.

آَشنایی با حملات پانیک

آشنایی با حملات پانیک

یکی از اختلالات روانی که میان مردم شایع بوده، حملات پانیک است که در آن افراد تجربیاتی از ترس، نگرانی و اضطراب را به صورت شدید تجربه می کنند. این حملات شروع کاملا ناگهانی دارند و طی آن افراد گمان می کنند که دچار مرگ ناگهانی و یا حمله قلبی خواهند شد. طی این حمله فرد دچار تنگی نفس، سرگیجه، عرق و لرزش بدن می شوند و فرد قادر به ادامه فعالیت های زندگی روزمره خود نخواهد بود.

قبل از شروع پانیک فرد کاملا نرمال است، اما به یکباره و بدون هیچ هشدار و یا دلیل مشخص، علائم آن شروع خواهند شد. این حملات در هر لحظه از زندگی حتی حین رانندگی، وسط یک جلسه کاری یا مهمانی خود را نشان می دهند و زندگی را به طور کلی مختل خواهند کرد.  حملات پانیک در افراد مختلف و با سنین مختلف دیده می شود اما در سنین ۲۰ الی ۳۰ سال شایع تر است.

علل حملات پانیک

اما علل پانیک چیست و چرا حملات پانیک در برخی افراد رخ می دهد؟

شاید مهم ترین علل حملات پانیک را بتوان عوامل ژنتیکی دانست. به این ترتیب که ژنتیک برخی افراد سبب شده تا مغز آن ها نسبت به شرایط مختلف حساس تر باشد و دچار استرس و ترس بیش از حد شوند. همچنین تحقیقات نشان داده که احتمال بروز حملات پانیک در افرادی که بستگان درجه اول آن ها دچار پانیک هستند، بیشتر است.

اما علل دیگری نیز هستند که احتمال بروز این حملات را افزایش می دهند. در ادامه به برخی از مهم ترین این علل اشاره خواهیم کرد:

1. مصرف بیش از حد نوشیدنی های حاوی الکل، کافئین و یا نیکوتینی

2. مصرف مواد مخدر، روان گردان و…

3. سابقه تحمل یک استرس شدید و طولانی

4. سابقه بیماری های جسمانی مثل نارسایی قلبی، تنفسی، مشکلات تیروئیدی و…

5. عوارض جانبی برخی از دارو های پزشکی

6. تجربه های ناگوار مثل جنگ، طلاق، ورشکستگی، مرگ عزیزان و…

علل حملات پانیک

علائم حملات پانیک

حملات پانیک در افراد مختلف علائم مختلفی را به وجود می آورد. برخی از شایع ترین علائم حملات پانیک شامل موارد زیر است:

  • ضربان قلب تند و تپنده
  • افزایش تعریق
  • لرزش سراسری بدن
  • احساس تنگی نفس و خفگی
  • حالت گر گرفتگی
  • حالت تهوع و استفراغ
  • درد در ناحیه قفسه سینه
  • سردرد های شدید
  • سرگیجه و احساس ضعف بدنی
  • سوزن سوزن شدن دست و پا ها
  • درد شکم و اسهال

جالب است بدانید علائم پانیک فقط به مشکلات جسمانی ختم نمی شوند، بلکه گاها دیده شده که افراد علائم روانی نیز از خود نشان دهند، مثل:

  • احساس از دست دادن کنترل
  • تمایل به فرار فرار از موقعیت
  • تمایل به قطع ارتباط با خود
  • احساس مردن
  • مشکل در تمرکز و خوب فکر کردن
  • احساس گیر کردن غذا در گلو

تشخیص حملات پانیک

شاید این سوال برای شما هم ایجاد شده باشد که پانیک چگونه تشخیص داده خواهند شد؟ در پاسخ باید بگوییم مهم ترین قدم، مراجعه به یک پزشک ماهر و با تجربه است. شما باید علائم و مشکلات خود را با پزشک خود در میان بگذارید تا پزشک با انجام معاینات و بررسی اختلالات مختلف مشابه مشکل شما، بهترین تشخیص را برای شما پیدا کند.

لازم است که پزشک بیماری هایی مثل بیماری های قلبی و یا تیروئیدی را در شما بررسی کند. زیرا این بیماری ها نیز می توانند علائمی مشابه پانیک را در شما ایجاد کنند.

همچنین پزشک برای تشخیص مشکل شما باید یک ارزیابی روانشناختی نیز برای شما فراهم کند. شما باید با خیال راحت در مورد ترس ها و نگرانی ها، شرایط استرس زا زندگی خود، مشکلات خانوادگی و روابط اجتماعی خود صحبت کنید. همه این موارد در کنار یکدیگر به پزشک شما کمک می کند تا راحت تر بتوانید بیماری خود را تشخیص دهید و به فکر درمان آن باشید.

پانیک

چه زمانی برای مقابله با حملات پانیک باید به دنبال کمک بود؟

مقابله درست و اصولی برای افرادی که به پانیک مبتلا هستند، یک مشکل چالش برانگیز بوده. در نتیجه باید شرایط فرد را بررسی کرد تا در صورت نیاز به دنبال کمک و درمان باشد.

1. تکرار حملات: برخی افراد ممکن است تنها یک الی دو بار پانیک را در طول عمر خود تجربه کنند. در این شرایط جای نگرانی وجود ندارد، اما برخی افراد مکرراً حملات پانیک را تجربه می کنند که یک زنگ خطر مهم است. این افراد باید سریعا به فکر درمان و کمک باشند.

2. مدت زمان: اگر حملات پانیک و احساس نگرانی و اضطراب طولانی مدت ادامه پیدا کند، باید مورد توجه قرار گیرد.

3. تاثیر بر زندگی روزمره: در صورتی که پانیک روی زندگی روزمره شما تاثیر منفی بگذارد و شما نتوانید مثل قبل به زندگی خود ادامه دهید، باید به پزشک مراجعه کنید.

4. علائم شدید: در صورتی که پانیک در شما همراه با علائم شدید است، باید از متخصصین این حوزه کمک بگیرید.

5. احساس تنهایی کردن: اگر شما طی پانیک تنها هستید و کسی را ندارید که به شما کمک کند، در این مواقع به یک حمایت نیاز دارید.

نتیجه گیری

همان طور که در این مقاله مطالعه کردید، حمله پانیک، یک وضعیت اضطرابی شدید است که علائمی مثل تپش قلب، تنگی نفس، لرزش و… را به همراه دارد. دلایل مختلفی ممکن است این مشکل را در افراد به وجود آورند. توصیه می کنیم در صورتی که به اختلال پانیک مبتلا هستید و مکرراً آن را تجربه می کنید، باید به فکر درمان باشید. به این منظور به یک پزشک ماهر مراجعه کنید تا با بررسی وضعیت شما، بهترین راه درمان را برای شما انتخاب کند.

در صورتی که شما عزیزان در زمینه پانیک نیاز به مشاوره و راهنمایی های بیشتری دارید می توانید با کارشناسان و متخصصان با تجربه ما ارتباط برقرار کنید و نسبت به رفع مشکلات خود اقدام نمایید.

سوالات متداول 

آیا حملات پانیک خطرناک هستند؟

پانیک تجربه استرس شدیدی را برای فرد به وجود می آورد اما به طور کلی خطرناک و کشنده نیست.

شایع ترین علائم حملات پانیک چیست؟

تعریق، تهوع، سرگیجه، لرزش و… از شایع ترین علائم پانیک است.

آیا حملات پانیک قابل درمان است؟

بله، حملات پانیک با روش های مختلفی مثل روش های روانشناختی، درمان دارویی، درمان های گیاهی و… قابل درمان هستند.

چگونه می توان از رخ دادن حملات پانیک پیشگیری کرد؟

روش هایی مثل تنفس عمیق، مدیتیشن و یوگا، تغذیه سالم و… از جمله راه هایی هستند که می توان با رعایت آن ها از رخ دادن پانیک پیشگیری کرد.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *