مریضی پارکینسون

بیماری پارکینسون + علائم و درمان آن

بیماری پارکینسون، یک اختلال نورودژنراتیو که عمدتا بر نورون های تولید کننده دوپامین در ناحیه خاصی از مغز به نام ماده سیاه تاثیر می گذارد.  مرضی پارکینسون وضعیتی است که در آن بخشی از مغز شما خراب می شود در طول زمان علائم شدید تری ایجاد می کند. همچنین می تواند تاثیرات دیگری از جمله بر حواس، توانایی تفکر و سلامت روان ایجاد کند. برای آشنایی بیشتر با مریضی پارکینسون تا انتها مقاله با ما همراه باشید.

بیماری پارکینسون

بیماری پارکینسون در چه سنی شایع است؟

خطر ابتلا به بیماری پارکینسون به طور طبیعی با افزایش سن بیشتر می شود و میانگین سنی شروع این بیماری 60 سالگی است.

بیماری پارکینسون چه تاثیری بر بدن افراد می گذارد؟

بیماری پارکینسون باعث می شود که ناحیه خاصی از مغز( گانگلیون های پایه) خراب شوند. با از دست رفتن این ناحیه از مغز، مناطقی که توسط این قسمت مغز کنترل می شدند نیز از دست خواهد رفت.

در شرایط عادی، مغز برای کنترل ارتباط بین سلول های مغز از مواد شیمیایی به نام انتقال دهنده های عصبی استفاده می کند. در طول مریضی پارکینسون، دوپامین کافی که یک انتقال دهنده عصبی است را نخواهید داشت.

برای به حرکت در آمدن عضلات بدن شما، مغز سیگنال های فعال سازی را ارسال می کند. به همین علت کمبود دوپامین سبب اختلال در حرکت و لرزش بدن شما می شود.

با پیشرفت مریضی پارکینسون، علائم ان نیز گسترش پیدا می کند و مراحل بعدی بیماری اغلب بر عملکرد مغز شما تاثیر می گذارند و باعث بروز علائمی مانند زوال عقل و افسردگی می شود.

بیشتر بخوانید: اختلال خواندن یا دیسلکسیا چیست؟

علائم  بیماری پارکینسون

لرزش

لرزش معمولا در یک اندام، اغلب در دست یا انگشتان شما شروع می شود. در هنگام استراحت ممکن است دست شما شروع به لرزیدن کند.

حرکت آهسته ( برادی کینزی)

با گذشتن چند وقت از بیماری، حرکت شما کند خواهد شد و کارهای روزمره را نیز با زمان زیادی انجام می دهید. ممکن است زمانی که شروع به راه رفتن می کنید، قدم های شما کوتاه تر شود. همچنین امکان دارد بلند شدن از صندلی برایتان کار سختی باشد.

سفتی ماهیچه ها

سفتی عضلات ممکن است در هر قسمتی از بدن شما رخ دهد. سفت شدن ماهیچه ها میزان حرکت شما را محدود می کند.

اختلال در وضعیت و تعادل

وضعیت بدن شما خمیده می شود یا ممکن است در اثر این بیماری تعادل نداشته باشید و به زمین بخورید.

از دست دادن حرکات خودکار بدن

توانایی شما در انجام حرکاتی چون پلک زدن، لبخند زدن یا چرخاندن دستان خود هنگام راه رفتن کاهش پیدا می کند.

تغییر در گفتار

در طول بیماری ممکن است قبل از صحبت کردن، آهسته یا سریع صحبت کنید.

تغییر در نوع نوشتن

ممکن است نوشتن برای شما سخت شود  و نوشته شما کوچک به نظر برسد.

علت های تشکیل بیماری پارکینسون

در بیماری پارکینسون، سلول های عصبی خاصی به نام نورون ها در مغز به تدریج تجزیه می شوند. بسیاری از علائم مریضی پارکینسون به دلیل از دست دادن نورون هایی است که یک پیام رسان شیمیایی (دوپامین) در مغز تولید می کند. هنگامی که سطح دوپامین کاهش می یابد، باعث فعالیت نامنظم مغز می شود که منجر به مشکلات حرکتی و سایر علائم این بیماری می شود. برخی از علت های تشکیل بیماری پارکینسون عبارت اند از:

ژن ها

محققان به تغییراتی دست پیدا کرده اند که می تواند باعث بیماری پارکینسون شود. اما این موارد نادر هستند، مثلا وجود مشکل در ژن ها. این مورد در موارد بسیار نادر اتفاق می افتد که بسیاری از اعضای خانواده تحت تاثیر مریضی پارکینسون قرار داشته باشند.

وجود توده های لوی

توده هایی از مواد خاص در سلول های مغز که نشانه های میکروسکوپی بیماری پارکینسون هستند. این اجسام لویی نامیده می شوند و محققان معتقد اند که اجسام لوی سرنخ مهمی برای علت این بیماری هستند.

آلفا سینوکلئین در اجسام لوی

یکی از موادی که در اجسام لوی یافت می شود، پروتئین طبیعی به نام آلفا سینوکلئین است. این الفا در تمام اجسام لویی به شکل انباشته ای یافت می شوند که سلول ها  نمی توانند آن را تجزیه شوند.

عوارض بیماری پارکینسون

مشکلات فکری

در طول بیماری ممکن است مشکلات شناختی مانند زوال عقل و مشکلات فکری را تجربه کنید. این علائم معمولا در مراحل بعدی بیماری پارکینسون رخ می دهد.

افسردگی و تغییرات عاطفی

در طول این بیماری افسردگی را تجربه می کنید. همچنین ممکن است تغییرات احساسی دیگری مانند ترس، اضطراب یا از دست دادن انگیزه را نیز تجربه کنید.

مشکلات جویدن و خوردن

در مراحل آخر مریضی پارکینسون تاثیر زیادی بر ماهیچه های دهان گذاشته و جویدن غذا هارا دشوار می کند.

مشکلات خواب و اختلالات خواب

افراد مبتلا به بیماری پارکینسون اغلب مشکلات خواب دارند، از جمله بیدار شدن های مکرر در طول شب است.

مشکلات مثانه

بیماری پارکینسون، مشکلاتی را در عدم توانایی در کنترل ادرار به وجود می آورد.

فشار خون تغییر می کند

ممکن است در طول بیماری به دلیل افت ناگهانی فشار خون، احساس سرگیجه یا سبکی سر داشته باشید.

نتیجه گیری

به طور کلی بیماری پارکینسون موقعیتی است که بخش از مغز شما خراب می شود. این بیماری با افزایش سن ارتباط مستقیمی دارد. یعنی با افزایش سن احتمال درگیری با این بیماری بیشتر است و علائمی با خود به همراه دارد که شامل کند بودن در حرکات، لرزش و مشکلات تعادل می شود.

بیشتر بخوانید: روانشناس برای نوروفیدبک

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *